Hemel Kitchenware Oil – olej do konserwacji naczyń drewnianych

45.00 68.00  z VAT

Hemel Kitchenware Oil naturalny olej opracowany do konserwacji drewnianych przyborów kuchennych (deski do krojenia, salaterki, tace do serwowania pizzy) mających bezpośredni kontakt z żywnością. Wydajność: 30 m2/l.

Opis

Hemel Kitchenware Oil – olej do konserwacji naczyń drewnianych
o pojemności 175 ml i 500 ml


Cechy produktu:

  • Przetestowane i certyfikowane zgodnie ze standardem LFGB do kontaktu z żywnością
  • Łatwo nakłada się przez wcieranie
  • Bezpieczny dla dzieci (certyfikat EN 71-3)
  • Odporność na ścieranie i zarysowania
  • Bezwonny i nie zawiera lotnych związków organicznych
  • Zachowuje i ożywia naturalny wygląd drewna
  • Gotowy do użycia
  • Przyjazny dla środowiska


Gdzie można używać Hemel Kitchenware Oil?

  • Drewniane przybory kuchenne

Przygotowanie powierzchni:

  • Usuń brud, olej i pył drzewny z powierzchni.
  • Przed nałożeniem produktu nie należy stosować produktów takich jak wypełniacz celulozowy lub poliuretanowy lub podkład.
  • Jako szpachlę wymieszać z produktem pył drzewny i wypełnić wszystkie szczeliny i spoiny parkietu.
  • Usuń nadmiar pasty po jej wyschnięciu.


– Nieobrobione powierzchnie drewniane:

  • Przeszlifować powierzchnię zgodnie z pożądanym wyglądem powierzchni. Oznacza to, że zaleca się szlifowanie #80/120 w celu uzyskania naturalnego wykończenia i #180-300 w celu uzyskania gładszej tekstury.
  • Powstały pył należy dokładnie oczyścić i usunąć go w całości z powierzchni odkurzaczem.
  • Usuń pozostały kurz wilgotną szmatką.


– Olejowane powierzchnie drewniane:

  • Dokładnie oczyść drewnianą powierzchnię ciepłą wodą i unikaj brudu lub oleju.
  • Po oczyszczeniu pozostawić drewno do wyschnięcia na co najmniej 8 godzin.


– Stare niepowlekane drewniane powierzchnie:

  • Dokładnie oczyść drewnianą powierzchnię ciepłą wodą i unikaj brudu lub oleju.
  • Po oczyszczeniu pozostawić drewno do wyschnięcia na co najmniej 8 godzin.


– Lakierowane powierzchnie drewniane:

  • Nie nakładać produktu bezpośrednio na wstępnie powlekane powierzchnie.
  • Całkowicie usuń stary lakier z powierzchni papierem ściernym.
  • Usunąć z powierzchni brud, olej, pył drzewny i pozostałości starego lakieru.
  • Przeszlifować powierzchnię zgodnie z pożądanym wyglądem powierzchni. Oznacza to, że zaleca się szlifowanie #80/120 w celu uzyskania naturalnego wykończenia i #180-300 w celu uzyskania gładszej tekstury.
  • Powstały pył należy dokładnie oczyścić i całkowicie usunąć z powierzchni.
  • Usuń pozostały kurz wilgotną szmatką i poczekaj, aż całkowicie wyschnie.


Aplikacja:

  • Przed użyciem dobrze wstrząsnąć produktem i sprawdzić jego jednorodność.
  • Powtórz ten proces podczas aplikacji.
  • Nakładać obficie na wszystkie strony drewna za pomocą niestrzępiącej się szmatki lub ręcznika papierowego.
  • Pozostaw produkt na powierzchni na 30 minut do wchłonięcia przez drewno, następnie usuń nadmiar oleju z powierzchni niestrzępiącą się ściereczką, aż do uzyskania uczucia suchości.
  • Powierzchnia jest gotowa do użytku po 24 godzinach.
  • Jeśli pożądany jest bardziej nasycony wygląd powierzchni, można nałożyć drugą warstwę, odczekując 24 godziny.
  • W przypadku zaobserwowania, że po pewnym okresie użytkowania powierzchnia wysycha lub zaczyna chłonąć wodę, należy powtórzyć aplikację w celach konserwacyjnych.

Drewniane blaty i drewniane przybory kuchenne mają powierzchnię o specjalnej fakturze. Aby zachować i odnowić tę fakturę, należy regularnie konserwować i konserwować drewniane blaty. Czyszczenie i konserwacja drewna przybory kuchenne wymagają opieki. Bakterie mogą rozwijać się na drewnianych materiałach kuchennych, które są często używane na co dzień, takich jak drewniane łyżki, drewniane szpatułki, drewniane deski do krojenia.



Jak zrozumieć, że nadszedł czas na konserwację drewnianych blatów kuchennych i drewnianych przyborów kuchennych?

Drewniany blat powinien mieć błyszczącą powierzchnię, a także być gładki, gładki w dotyku. Poza tym zdrowy drewniany blat nie powinien nasiąkać wodą, gdy dostanie się na niego woda, pozostawiając ją na powierzchni w postaci kropelek. Jeśli zmienił kolor w matowy obraz i rozprasza wodę, gdy na nią spływa i nie pozostawia jej na powierzchni w postaci kropelek, powinieneś zrozumieć, że nadszedł czas na konserwację twojego drewnianego blatu kuchennego. Bardzo ważne jest, aby wiele innych drewnianych przyborów kuchennych, takich jak drewniane miski, drewniane deski prezentacyjne, drewniane deski do krojenia i inne, było regularnie konserwowanych w ten sam sposób. Konieczny jest stały kontakt z wodą, a co najważniejsze, drewniane narzędzia, które mają stały kontakt z żywnością, muszą być regularnie smarowane zarówno dla naszego zdrowia, jak i dla zdrowia i pielęgnacji drewna.


Jaki olej do pielęgnacji drewna wybrać do pielęgnacji drewnianych przyborów kuchennych, pielęgnacji drewnianych przyborów kuchennych?

Oczywiście do drewnianych przyborów kuchennych i blatów drewnianych w naszej kuchni powinniśmy używać bezpiecznych dla żywności olejów do pielęgnacji drewna, które nie szkodzą naszemu zdrowiu. Najważniejszym z nich jest to, że stosujemy środek do pielęgnacji drewna na bazie wody. Bezrozpuszczalnikowy, bezrozpuszczalnikowy olej do pielęgnacji drewna sprawdzi się do czyszczenia drewnianych naczyń kuchennych oraz konserwacji drewnianych blatów. Preferowany powinien być bezwonny olej do pielęgnacji drewna, który jest odpowiedni dla zdrowia człowieka i nie zawiera szkodliwych substancji chemicznych. Upewnij się, że produkt, którego będziesz używać do pielęgnacji drewnianych przyborów kuchennych, musi być zgodny z normą LFGB dotyczącą kontaktu z żywnością.



WYŁĄCZNIE DO UŻYTKU WEWNĘTRZNEGO.

  • Trzymaj produkt zamknięty, gdy nie jest używany.
  • Nie należy nakładać produktów takich jak nitro, podkłady poliuretanowe lub podkłady przed produktem.
  • Ogólna temperatura aplikacji produktu wynosi od 15°C do 25°C przy wilgotności względnej w zakresie 40-65%.
  • Wilgotność drewna powinna wynosić poniżej 12%.
  • Obszar powinien być wietrzony w trakcie i po aplikacji, aby przyspieszyć wysychanie.
  • Produktu nie należy nakładać, gdy pogoda lub temperatura podłoża spada poniżej 10°C.
  • Naoliwionych naczyń nie należy czyścić środkami czyszczącymi zawierającymi amoniak.
  • Produkt należy przechowywać w temperaturze od 5°C do 35°C.

Informacje dodatkowe

Pojemność

,